Skip to main content
Over mij | Praktijk Jin

Over mij

Mijn eigen ervaring met Body Mind Release

Toen ik begin 2022 de diagnose borstkanker kreeg, stond mijn leven compleet op zijn kop. Ik voelde angst voor alles wat me te wachten stond, maar ging vastberaden de strijd aan; niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk. Tijdens mijn behandeltraject vroeg ik mezelf af: is het leven dat ik tot nu toe leidde wel het leven dat ik echt wílde leiden? Wie ben ik naast partner, moeder, dochter, zus en vriendin? Ik had het gevoel alsof ik al jaren geleefd werd door de waan van de dag en de drukte om me heen. Ik hield alle ballen in de lucht, maar vergat mezelf compleet. Tijdens mijn behandeltraject had ik geen keuze meer: wilde ik beter worden, dan móest ik voor mezelf kiezen. En dus kon ik niet anders dan de dagelijkse zorg voor mijn gezin uit handen geven aan familie en vrienden. Wat bleek: ook zonder mij draaide de wereld gewoon door.

Toen ik 5 maanden na de diagnose schoon werd verklaard, en het behandeltraject was afgerond, brak er een nieuwe fase aan. De fase van zowel lichamelijk als geestelijk herstel. Op dat moment kwam ik in aanraking met Body Mind Release. De methode gaf me de juiste handvatten om een positieve mindset te creëren en veel vaker voor mezelf te kiezen. Natuurlijk was er de angst voor terugkeer van de ziekte, maar met Body Mind Release leerde ik op mijn lichaam te vertrouwen, zelfstandig te leren loslaten en daar #positivevibes voor in de plaats te zetten. Het heeft mij rust gebracht, ik ben zelfverzekerder, ik leef bewuster, geniet meer en zet veel vaker mezelf op de eerste plek.

Tijdens mijn genezingsproces raakte ik zó overtuigd van de Body Mind Release methode dat ik niet kon wachten om ook anderen te helpen die op wat voor manier dan ook te maken hebben met spanning, stress, negatieve gevoelens en beperkende overtuigingen. Ik heb de opleiding gevolgd en ben in het najaar van 2023 officieel Body Mind Release therapeut. Ben je benieuwd of Body Mind Release iets voor jou is? Neem gerust contact op voor een kennismaking.

“Toen ik borstkanker overwon, kwam ik in een andere fase van mijn leven terecht. Lichamelijk was ik genezen, maar toen kwam de geestelijke uitdaging. Body Mind Release heeft me geholpen om beperkende gevoelens en overtuigingen los te laten en niet te leven in angst. Als ik het even nodig heb, pas ik het toe, met name bij spannende gebeurtenissen, zoals een controle in het ziekenhuis. Op die momenten zorgt Body Mind Release voor rust en vertrouwen. Het is een methode die ik mijn leven lang blijf gebruiken.”

– Kimberly Groothuizen